Otsing mõõtude järgi
Rehvid Seiberling auto

Rehv Seiberling

Seiberling Rubber Company oli Ameerika Ühendriikide autorehvide tootja. 1898. aastal omandas Frank A. Seiberling Ohio osariigis Akronis endise õlgplaaditehase ja asutas ettevõtte Goodyear Tire & Rubber Company (mis sai nime vulkaniseeritud kummi leiutaja Charles Goodyeari järgi). Ta oli ettevõtte president 15 aastat. 1921. aastal läbis ettevõte refinantseerimise ja reorganiseerimise. Frank Seiberling ja tema vend Charles astusid tagasi ja asutasid omanimelise kummi- ja rehviettevõtte.

Seiberling Rubber Company asutati 1921. aastal Ohio osariigis Barbertonis. Vaid kuue aastaga tõusis Seiberling rehvitööstuses 330. kohalt 7. kohale. Teise maailmasõja ajal varustas Seiberling rehvidega sõjaväe raskemasinaid. Seiberling leiutas ka vagude ja saehammastega turvisemustri ning kuumust ärajuhtivate ventilatsiooniavadega rehvid.

Seiberling Tire'i reklaam aastatel 1940–1950 tegi kuulsaks kaubamärgi tunnuslause: „Nimi, mida saate kummivaldkonnas usaldada”.

1960. aastate keskel tõi Seiberling turule SuperWideSport-seeria, diagonaalvööga karkassiga rehvi, mis on mõeldud tol ajal õitsvale muskelautode turule. Rehvi üks külg oli valge ja teisel küljel oli punane joon, mis oli selle ajastu rehvide välimuses üsna tavaline. Rehvide läbimüük oli suhteliselt hea vaatamata konkurentidele, kes pakkusid samuti häid tooteid, nende hulgas Goodyeari Polyglas, Firestone’i Wide-Oval, Uniroyali Tiger Paw ja BFGoodrichi Radial T/A. See edu ei jäänud märkamata ja 1970ndate alguses hakkas nn Suur kolmik oma sõidukite originaalvarustuses kasutama Seiberlingi rehve.

Vaatamata oma müügiedule ja varastele saavutustele ei suutnud Seiberling turu muutustega kohaneda ja sammu pidada, eriti kui saabusid välismaised ettevõtted, kes tõid kiirelt turule radiaalrehvi.

Ettevõtte ostis ära Firestone Tire and Rubber Company ning kui Bridgestone võttis Firestone’i üle, läks Bridgestone’ile ka Seiberling. Seiberlingi rehve enam USA turul ei müüda, kuid mõnes riigis kaubamärki siiski veel turustatakse. Firestone'i tehastes toodetud rehvid, mida valmistatakse vaid teatud mõõtudes, on mõeldud kliendile, kes soovivad oma eelarve kontrolli alla hoida.

Autorehvid

LiveChat
Whatsapp Messenger